Etelä-Suomen K-seniorien Syyskonsertti 7.11.2023

with Ei kommentteja

Jo kymmenvuotisen perinteen tänä vuonna saavuttanut syksyinen yhdistetty ruokailu- ja musiikkitapahtuma pidettiin Porvoon kupeessa Kiialan kartanon alueella.

Kartanon historia ulottuu keskiajalle 1300-1400 luvulle asti ja ennen kaksi, mutta nykyään kolmikerroksisen kartanon rakennutti (Suomen sodan sankari) Carl Johan Adlercreutz vuonna 1796. Kartano tunnetaan myös taiteilija Albert Edelfeltin synnyinkotina, sillä hän syntyi kartanossa v. 1854.

Kartanon pihapiiriin rakennettiin 1880-luvulla suurikokoinen viinatehdas, joka tarjoaa nykyisin hienot puitteet erilaisten juhlien järjestämiseen.

Tulimme kartanoon Porvoon suunnalta kaunista puukujaa pitkin ja illan emännän ohjauksessa juhlapaikka löytyi kivuttomasti.

70 seniorin makuhermot ja vatsa täytettiin pitokokkien loihtimilla herkuilla ja vielä jälkiruoan yhteydessä Laition Pentin tarjoamalla syntymäpäiväliköörillä (Licor 43, Quarenta y Tres), josta porukan puolesta kiitos ja onnentoivotukset Pentille 80-vuotisen taipaleesi johdosta.

Lopuksi saimme nauttia Konsta Hietasen monipuolisista musiikkitulkinnoista ja lähes kaksituntisesta esiintymisestä, joka päättyi aivan loistavaan tulkintaan Mauno Kuusiston tunnetuksi tekemästä kappaleesta ”Kertokaa se hänelle”.

Mukavasta illasta kiittäen Hilkka ja Pekka Lehtinen