Etelä-Suomen K-seniorit Kievarin Kirnussa Kanta-Hämeessä 6.9.2022

with Ei kommentteja

Turpoonkosken rannalla, kauniissa Hämäläismaisemassa sijaitseva Kievarin Kirnu on jo kokonaisuudessaan elämys. Miljöö on erähenkinen, erilainen ja tunnelmallinen.
Paikan omistaa Jorma Pura vaimoineen ja he myös ovat rakentaneet Kirnun ilman vatupassia perstuntumaan luottaen, samoin ruoka tehdään ja hankitaan raaka-aineet ilman vakinaista ruokalistaa eli siitä tehdään ruokaa, mitä kulloinkin lähiseuduilta satutaan saamaan. Kokemuksesta voin kuitenkin paljastaa, että ensikertaa täällä käydessäni söin elämäni parhaan Hampurilaisen, ja joka on tämän paikan hittituote.

6.9.2022 noin 50 k-senioria saapui Kotkasta alkaen matkalla lisää ottaen bussilla tätä ihmettä katsomaan ja kuuntelemaan entistä Kotkalaista, nykyistä Tammelalaista Erkki Liikasta ja haitaristi Seppo Lankista jotka maukkaan ruokailun jälkeen esiintyivät meille mukavalla, humoristisella tavallaan, välillä juotiin kahvit ja taas jatkettiin.

Kun porukka saatiin bussiin, niin Kirnun isäntä kiitteli meitä laulamalla kiitoslaulun ja näin mukava vierailu Kievarin Kirnussa sai arvoisensa päätöksen.

Sitten seurueemme sai vihiä lähistölle tehdystä omasta kirkosta ja pitihän sekin vielä nähdä. Entinen ministeri, Sodankylän ja Hattulan kunnanjohtaja ja nykyinen eläkeläinen Martti Pura kun ei oikein tykännyt joutenolosta, niin päätti tehdä metsästysmajansa yhteyteen kirkon. Tätä ihmettä käytiin sitten vielä ihmettelemässä oikein joukolla.

Muistiin merkinnyt
Pekka Lehtinen