Etelä-Suomen K-seniorit Länsi-Lapissa Revontultentiellä 24.-27.9.2021

with Ei kommentteja

Matka alkoi perjantai-illansuussa Helsingin Rautatieasemalta VR:n yöjunalla kohti Rovaniemeä. Bussi odotti matkalaisia Rovaniemen asemalla ja vei heidät hotelliin aamupalalle.

Aamupalan jälkeen Golfinpelaajat vietiin Santa Clausin golfkentälle Ounasvaaran rinteille mittelemään paremmuudesta. Etelä-Suomen Seniorit onnistuivat hienosti kisassa ja kaikki kolme edustajaamme selvisivät kärkipäähän lopputuloksissa. Pekka Lehtinen voitti, Lasse Wallden oli kolmas ja Reijo Riihimäki neljäs.
Muille matkalaisille oli järjestetty sillä aikaa jokiveneristeily ja tutustumista kaupunkiin.

Ilta alkoi reilun 200 K-Seniorin voimin Coctail tilaisuudella ja jatkui ruokailulla Lapin herkkuja pursuavista seisovista pöydistä. Jatko hyvän ohjelman ja tuttujen kanssa rupatellen kunnes tuli aika mennä yöpuulle.

Aamupala hotellissa ja sen jälkeen Etelän K-Seniorit hyppäsivät bussiin, jonka nokka osoitti kohti pohjoista ja Kaukosen kylää. Edessä oli museokierros taidemaalari Reidar Särestöniemen museoalueella ja lopuksi söimme kierroksen jälkeen maittavan porokeiton lisukkeineen.

Matka jatkui Kittilän ja Levin kautta Harrinivan matkailukeskukseen, jossa matkalaisille kerrottiin rekikoirien koulutuksesta todella seikkaperäisesti. Vierailun jälkeen majoituimme Hotelli Jerikseen ja söimme maittavan illallisen. Iltahämärissä kokoonnuimme vielä makkaranpaistoon ja yhteislaulutilaisuuteen isoon kotaan.

Maanantaiaamu koitti selkeänä ja aurinkoisena, ja niinpä oli mukava jatkaa matkaa ja ihailla Lapin ruskaa, joka näytti parhaat puolensa etelän matkaajille. Pallastunturi nähtiin kauempaa ja Olostunturi lähempää, kun matka jatkui kohti Muoniota.
Kävimme Muonion kirkonmäellä katsomassa Isoa puukirkkoa, joka oli säästynyt Lapin sodan hävityksen keskellä. Matka jatkui Muonionjoen vierustaa, ensin Kolariin ja sitten Pelloon, jossa söimme lohisopat ja näimme Eero Mäntyrannan patsaan ja opas kertoi kirjailija Timo K. Mukasta joka oli Pellon poikia.

Aavasaksan vaara oli rajan pinnassa viimeinen matkakohteemme ja se sijaitsi Ylitornion kupeessa. Ihailimme maisemia vaaran näkötornista ja muista näköalatasanteilta ja kyllä auringonpaisteinen Länsi-Lappi näytti meille parhaat puolensa.
Aavasaksan huipun kahviossa nautimme vielä maittavat munkkikahvit ja niin oli aika lähteä kohti Rovaniemeä ja Joulupukkia tervehtimään napapiirille. Pettymykseksemme hän ei ollut enää paikalla ja jouduimme omin päin tutustumaan joulupukin kylään. Korona näkyi voimakkaasti kylässä, jossa oli tosi vähän turisteja ja lähes kaikki kaupat sulkivat oviaan jo aikaisin iltapäivällä.

Bussi vei meidät Rautatieasemalle, kiitettiin opasta ja kuskia mukavasta matkasta ja hypättiin junaan, joka toi matkalaiset takaisin etelään.
Yksi mukava matka mahtavissa maisemissa ja mukavassa porukassa jäi muistojemme sopukoihin varmasti pitkäksi aikaa.

Matkasta kaikkia kiittäen Pekka ja Hilkka Lehtinen

Kuvia matkalta: