Etelä-Suomen K-seniorit: Matkakertomus Kartanoromantiikkaa ja kesäteatteria 2.-3.8.2016

with Ei kommentteja

Etelä-Suomen K-Seniorikauppiaiden perinteinen kesäretki toteutettiin tänä vuonna Tampereen ympäristöön tutustuen. 57 osanottajan voimin retki aloitettiin tutustumalla tänä vuonna 600 vuotta täyttäneeseen Laukon kartanoon Vesilahdella, jossa ruokailimme vanhasta hevostallista kunnostetussa ravintolassa ja sen Kurkisalissa. Ruokailun jälkeen teimme opastetun kartanokierroksen jossa saimme tietää, että kartanoa ovat omistaneet Kurjen, Törngrenin, Haarlan ja nykyisen Lagerstamin suvut. Kartanossa on harjoitettu mm. hevosjalostusta ja sen tiloissa ovat viihtyneet aikoinaan mm. Elias Lönnroth ja Eino Leino.

Laukosta matka jatkui Tampereelle Pispalan harjun kupeessa sijaitsevaan Rosendahl-Hotelliin, josta nopean majoittumisen jälkeen siirryimme laivalaiturille ja sisävesilaivalla Viikinsaareen. Viikinsaaren kesäteatterissa seurasimme Eppu Salmisen tähdittämän Junnu Vainion musiikkiin perustuvan Albatrossi ja Heiskanen teatteri esityksen. Hauska esitys eikä pieni sadekaan meitä pahemmin haitannut.

Seuraavana aamuna aamupalan jälkeen seurueemme suuntasi kulkunsa hotellin laivalaiturille, josta nousimme Hopealinjan sisävesi laivaan. Alus vei meidät aluksi Pyhäjärveä pitkin Lempäälän kanavaan ja siitä eteenpäin Vanajavedelle. Nousimme laivasta Vaihmalanhovin laivalaiturissa ja sieltä siirryimme kartanon pitopöytien ääreen pienen vesisateen saattelemana.

Ruokailun jälkeen suoritimme omatoimisen kartanoon tutustumisen ja myymälöistä tuliaisten ostamisen ja sen jälkeen bussi lähti paluumatkalle.

Matkaterveisin
Pekka Lehtinen

Kuvia matkalta

Saavumme Vaihmalan hoviin
Valmiina kotimatkalle
Lempäälän kanava
Laukon kartanon päärakennus