Etelä-Suomen K-seniorit Ranskassa 23.-30.8.2022

with Ei kommentteja

K-Seniorien matka Ranskaan piti toteuttaa huhtikuussa 2020, mutta niin kuin muistamme, korona sekoitti kaikki suunnitelmat, ja vielä seuraavaltakin kokeilulta vuonna 2021.

Tämän vuoden elokuun 23. päivä 34 innokasta K-senioria kokoontui Helsinki-Vantaan lentokentän uuteen lähtöterminaaliin ja buukkasivat itsensä Lufthansan Frankfurtin koneeseen ja näin oli 2 ja ½ vuoden odotus päättynyt. Frankfurtista matkaa jatkettiin Lyoniin, Ranskan 3.suurimpaan kaupunkiin.

Lyon tunnetaan Ranskan gastronomisena keskuksena ja tuloillallisella sen saimme heti kokea hyvin erikoisia ruokia maistellessamme. Lyonin nähtävyyksiä katselimme 2 päivää ja sitten suuntasimme Rhone-joen uoman mukaisesti etelää ja välimerta kohden. Kauniita kyliä oli matkan varrella useita ja viimein pysähdyimme Avignonin muurien ympäröimään kauniiseen kaupunkiin 3 yöksi.

Avignonin ympäristössä näimme mm. Paavien palatsin ja esihistostoriallisen luolaston kopion, josta löytyi yhdet maailman vanhimmista luolamaalauksista, näemme ja maistelemme myös paikallisia Papen viinejä. Näimme erikoisen sillan ja vesijärjestelmän Pont du Gardian. Täällä suoritimme myös lounasristeilyn Rhone-joella.

Matka jatkui Arlesin kaupungin kautta Aix-en-Provenceen, jossa asustimme retkemme loppuajan.

Matkan aikana oli melkoinen helle ja päivälämpötilat nousivat 32-35 asteen vaiheille, joten joillakin kävelyretkillä hiki tuli otsaan tosi herkästi, mutta ilman suurempia haavereita niistäkin selvittiin.

Oppaamme Minna Larkovirta ohjaili joukkojamme tottuneesti ja kyllä Paavien syntymäajat ja muu historia selvisi osanottajille, mutta saattaa olla, että kaikki ei jäänyt silti muistiin, ei ainakaan minulle. 1300- luvulla kaiketi oltiin Paavien asioissa.

Marseillen lentokentältä lensimme viikon retkeltä koti-Suomeen ihan viimeisillä hetkillä, sillä pari päivää tulomme jälkeen alkoi Lufthansan lentäjien lakko.

Matka oli hyvin antoisa, nähtävää riitti, ruoka oli hyvää ja viini myös, matkaseura loistavaa ja opas ja autonkuljettajat ammattilaisia.

Kiitos kaikille matkasta
Hilkka ja Pekka Lehtinen

Matkakuvia