Etelä-Suomen vuosikokous- ja teatterimatka Kotkaan 25.-26.3.2022

with Ei kommentteja

Kiasman pysäkiltä Helsingistä lähti reilu 30 senioria matkaan kohti Kotkaa, Sipoonlahden Nesteeltä täydennettiin joukkoja ja matka jatkui. Porvoon jälkeen bussi kaarsi Sannaisten risteyksestä parin kilometrin päässä sijaitsevaa Sannäsin kartanoa kohden.

Kartano on Carl Engelin suunnittelema ja valmistui 1800-luvun puolivälissä. 1900-luvulla kartano oli monien salaisten vehkeilyjen pitopaikka ja siellä ovat käyneet monet nimekkäät vieraat kuten Akseli Gallen-Kallela, Aino Ackte, Alvar Cawen sekä Sofia ja Carl Gustav Emil Mannerheim. Vuonna 1983 siellä vieraili peräti 7 Nobelistia ja nyt lähes 40 ansioitunutta K-Senioria.

Maittavan lounaan jälkeen matka jatkui kohti Kotkaa, jossa meitä piti odottaa Kotkan Teatterissa Kotkan Ruusu-musiikkidraama, mutta sairastapauksen takia toisin kuitenkin kävi. TARPEISTONHOITAJAN TÄHTIHETKI oli näytelmän nimi, jonka sitten näimme. Olikohan näyttelijöitä enemmänkin sairaina, kun tässä näytelmässä esiintyi vain yksi näyttelijä. Toki hyvin hän tehtävästään selvisi.

Seuraavana aamuna aamupalan jälkeen pidimme Vuosikokouksemme hotellin tiloissa. Tilit edelliseltä vuodelta hyväksyttiin ja johtokunta sai vastuuvapauden. Uusi johtokunta valittiin ja toimintasuunnitelma hyväksyttiin ja näin lähdettiin pikku hiljaa kotimatkalle.

Kotimatkalla poikkesimme vielä Loviisassa, jonka keskuspuiston Kappelissa nautimme Skonssibrunssin. Tarjolla oli suolaisia ja makeita skonsseja, teebuffet ja kahvia. Täytyy myöntää, että kokemus oli kokemisen arvoinen.

Tämän jälkeen hyppäsimme bussiin, joka toi tyytyväiset retkeläiset kotiin.

Muistiin merkinnyt
Pekka Lehtinen