Pirkanmaan K-seniorikerho: Astiakaapin aarteet

with Ei kommentteja

Olemme seniorikerhossamme toteuttaneet useamman kokoontumiskerran aikana suomalaista designia kunnioittavia sessioita. Aiheena Arabian ansioituneet suunnittelijat. Aina emme ole osanneet nimetä kupin oikeata nimeä, mutta muistojenkin kertominen on ollut elävöittävää: ”Tämä astiasto oli pöydässä, kun…” …pelkkiä lämpimiä muistoja!

Jäsenemme ovat tuoneet näytteen mukanaan ja kertoneet siitä sellaista, jota emme ole kuulleetkaan, olemme porukalla jonkin verran täydennelleet, jos kupin nimi on sattunut olemaan tuttu jollekulle, tai jopa suunnitteleva taiteilijakin.

Hyvin useasti lämpimiä muistoja on kiteytynyt niiden juhlatilaisuuksien ympärille, joissa kupit ovat olleet katettuna pöydässä mieliinpainuvana.

Oheinen kuvakavalkadi on syntynyt, jos kuvaajia ja ao välineitä on ollut sopivasti paikalla.
On syntynyt tilanteita kunkin varhaislapsuudesta, ettei muutoin hyvin tietävä porukkammekaan ole pystynyt antamaan nimeä ao astiastolle.

Olemme kahvinjuontikansaa edelleen, vaikkei Arabia ole valmistanut enää sitten vuoden 1996 lainkaan astioita. Kahvi silti meille maistuu, hyvä niin. Ja kaupat voivat hyvin, kun kahvikauppa käy vilkkaana edelleen!

Varmasti on vielä joukossamme niitä, ketkä eivät ole tuoneet ’näytettä’ omasta lempikupistaan, joten voimme todennäköisesti antaa pieniä tuokioita ex-tempore tyyliin vastaisuudessakin? Kiitokset aktiivisuudesta!

Pirkanmaalta kajahtaa! Kunnioituksesta suomalaiselle designille!

Teksti ja kuvat: Seija Parikka