Savo-Karjalan K-seniorikerho Tallinnassa 30.8.-1.9.2023

with Ei kommentteja

Savo-Karjalan kerho teki juhlamatkan 30.8.-1.9.2023 Tallinnaan. Tarkoitus oli hieman keventää Kesäkokouksen rasituksia yltämme. Mukana oli 29 kerholaista.

Matka osoittautui kaikin puolin onnistuneeksi, ohjelma oli hyvä ja hotelli sekä huoneet että ruoka.

Matkustimme aikataulusyistä kumpaankin suuntaan eri laivoilla. Meno oli Eckerö Linesin Finlandialla ja paluu tehtiin isolla Tallinkin MyStarilla.

Buffetin pisteet menivät pienemmälle Finlandialle, oli tasokkaampi ja tyylikkäämpi. Hotellimme oli monille ennen kokematon Nordic Hotel Forum Viru hotellia vastapäätä kadun toisella puolella.

Aloitimme tervetulojuomilla hotellin aulassa ja jaoimme K-senioripinssit uusille jäsenille. Heitä olikin tällä kertaa useita, peräti kuusi. Päivällisen jälkeen pidimme tuiki tarpeelliset iltaturinat hotellin baarissa. Seuraavana aamupäivänä menimme tutustumaan viereisessä Viru hotellissa sijainneeseen KGB-museoon. Mainio oppaamme osasi kertoa kaikki kommunistien kommervenkit juuri meidän sisintämme hivelevällä tavalla. Se voiteli sieluamme.

Jatkoimme bussilla Metsäkalmistoon ja katsoimme Georg Otsin haudan sekä Viron ensimmäisen presidentin Konstantin Pätsin hauta-alueen, missä oli myös useita hänen läheisiään. Jotkut kävivät myös kappelin luona sijainneella Suomen Poikien hautamuistomerkillä. Ympärillä oli heidän hauta-alue, johon on haudattu sodan jälkeen kuolleet Suomen Pojat. Arvokkaat valkoiset marmorikivet kertoivat heidän kuolemastaan.

Sitten olikin lounaan vuoro, tällä kertaa Tallinnan Tele-Tornissa. Sillä oli hyvä ruoka ja erinomaiset näkymät yli Tallinnan. Useimmat meistä jaksoivat jatkaa vielä Tallinnan Bastionitunneliin maan alle. Oppaamme kertoi valaisevasti Tallinnan keskiaikaisesta historiasta ja venäläisten roolista siinä. Venäläiset ”valtasivat” Tallinnan pääasiassa ruton avulla vuonna 1710, toisin kuin Viipurin saman vuonna. Tämä tapahtui Suuren Pohjan sodan aikana (1700-1721), jolloin Suomessa oli ns. Iso viha.

Matkamme kohokohta oli kuitenkin Viru Varietee show Park Inn Meriton hotellissa. Show esitettiin yksityistilaisuutena pelkästään meille. Tarjolla oli erinomainen päivällinen miellyttävässä ympäristössä upean musiikin saattelemana. Sitten alkoi Show. Upeat naiset tanssivat ja lauloivat tunnettuja kabaree kappaleita asianmukaisella tavalla pukeutuneina. Tämä sai meidät eläkeläiset innostumaan, kaikki ei olekaan vielä mennyttä. Koko komeus kesti ruokailuineen päivineen neljä tuntia. Sitten uni maistui.

Eteläpään Bussi kuljetti ja kuljettajamme Tapio Mäntylä huolehti matkamme sujuvasta etenemisestä. Olimme tyytyväisiä kokemaamme!

Osmo Savolainen

(klikkaa kuvia, niin näet ne isompina)