Aiempia kokoontumisia

Oulun K-seniorikerholaisia kokoontui La 30.11.2019 klo 13.00 alkaen , Oulun Kaupunginteatterille viettämään joulutilaisuuttaan katsoen ensin, Sara Wacklinin OULU PALAA ja sen jälkeen teatteriravintolaan jouluaterialle, laulamaan joululauluja ja muistelemaan lapsuus ajan  jouluja. Päivämäärä 30.11. antoi myös aiheen muistella talvisota-aikaa ja sotaorpolapsuutta. Jouluateria oli runsas ja monipuolinen, paikalla oli 49 K-senioria. Kiitos, yhdessä teimme lämminhenkisen kiireettömän tapaamisen, - missä viihdyimme. Hyvää joulun odotusta kaikille. O.K.

 

Oulun K-Seniorikerho ry. piti sääntömääräisen syyskokouksen keskiviikkona 20.11.2019 klo 13.00 alkaen Ravintola PitoPata tiloissa Hallituskatu 26, Oulu

Aluksi kuultiin Oulun Op edustajan esitys -pankkiasioinnin vaihtoehdot  nykyään. Esitys herätti kyselyjä – esityksen lopuksi arvonta.

Puheenjohtajan johdolla käsiteltiin v.2020 toimijat ja toimintasuunnitelma ja budjetti.

Kokouksen lopuksi nautittiin kerhon tarjoama maukas lohikeitto. paikalla 25 jäsentä.

Oulun K-seniorikerho kokoontui tänään 18.9.19 Koiteliin Kiiminkiin ulkoilun, makkaranpaiston ja kahvittelun merkeissä. Mukavan jutustelun ja yhdessäolon lomassa pidettiin kokousta ja käytiin läpi tulevan syksyn ja talven tapahtumia ja ajankohtaisia kuulumisia. Sää oli parasta syys säätä. Kiitos kaikille mukana olleille  ja hyvää syksyä☀️Kuvat Jukka M. ja Raija H.

 

28.8.2019 Kokoonnuttiin Oulun Torille, AITTAKAHVILAAN Kahvittelemaan kauniissa kesäsäässä - kahvit voitiin nauttia ulkona ja palaveeraten samalla syksyn kerhon asioista - hyvä sää - ei ollut kellään kiirettä mihinkään.. paikalla oli 14 henk. O.K

 

Oulun K-seniorit tekivät 18 henkilön ryhmällä kokousmatkan K-seniorien III kesäkokoukseen. Bussilla  Oulusta menomatkalla pysähdyttiin kuljettajan ajotauolle ja ruokailuun Ränssin  kievariin – hyvän ruoan lisäksi saatiin tuhti tietopaketti kievarin toiminnasta – hyvä katkaisu autossa istumiseen.

6.pvä ilta vietettiin ruokaillen ja yhdessä ollen ” kiireettömästi seurustellen”

 1. pvä lähdettiin Lapin K-senioreiden kanssa yhteiselle opastetulle Helsinki kierrokselle – saatiin hyvä kuva miten Helsinki muuttuu ja lisämausteena oppaamme tiesi eilen avatun ”viimeistä huutoa olevan K-Supermarket LASIHYTIN ” – vei meidät sinne tutustumaan ja saatiin itse todeta, että Pirkka viiniä saa annoksittain ja naposteltavaa saa nauttia asiakaskierron sisällä ja monta muuta hyvää asiaa – todettiin muuttuneen hyvään suuntaan. Kiitos kauppiaalle, että tuli ja kertoi meille ratkaisuistaan. Samoin kiitos Oppaallemme ajantasalla olevasta opastustiedosta ja hyvästä ohjauksesta.

Yhteisen illan ohjelma anti oli parantunut edellisestä kerrasta ja ruoka oli hyvää.

Meidän Seniorikauppias Antti Kuivalainen luovitti vuodelta 1947 olevan K -osakas kyltin kauppiasliitolle uusiin toimitiloihin joihin liitto muuttaa v.2020 alussa K-kampukselle.

 1. pvä aamulla ennen K-kampukselle menoa tutustuttiin OODIIN – uuteen kirjastoon – monet totesi oli parempi tutustumispaikka kuin alkujaan suunnitelmissa ollut torikäynti.

K-Kampus > esitykset valaisi hyvin mihin suuntaan työskentelyolosuhteet muuttuvat ”näyttävä ajaton”

Ruokailun jälkeen lähdimme bussilla kotia kohti – Onnistunut matkakokonaisuus. Kiitos osallistujille. O.K

Oulun K-seniorikerho ry. piti toukokuun kokouksen Aleksinkulmassa Oulussa 15.5.2019. paikalla oli neljättä kymmentä jäsentä kuuntelemassa, Aluekeskon johtaja Jari Saarisen perinteistä katsausesitystä – mitä Keskoon kuuluu ja miten Keskossa yleensä menee ja mitä isoja muutoksia toimintaan on tehty. Lisäksi K-ryhmän aluekuulumiset ja mihin alueella muutoksilla/ uudistuksilla  panostetaan. Esitetyt kysymykset ja saadut vastaukset syvensivät näkemystä mitä tehty tai ollaan tekemässä.

Kerho omassa osiossaan kävi läpi kesäajan ja loppuvuoden suunnitelmia – niitä kehitetään vielä. Käytiin vielä kertaus miten toteutetaan tuleva Helsingin kesäkokous- ja K-kampukseen tutusmismatka  6,7,8  kesäkuuta 2019.

Tilaisuuden lopuksi siirryttiin tutustumaan johtaja Jari Saarisen opastuksella  - tiloihin joissa Aluekesko toimii nykyisin. Hyvää kesän aikaa kaikille. O.K

Oulun K-seniorit teki Kevätmatkan KROATIAAN 23.-29.04.2019. Mukana oli 29 jäsentä ja suomalainen alueen ja asiat tunteva  opas. Matka kohteet oli Krotia: Maraska -Split -Brac -Dubronik. Montenenegro: Budva- Kotor.

Tutustuessa paikkoihin ja olemiseen matkalla - kiire oli jätetty kotiin.

Saatiin hyvää ja monipuolista infoa oppaalta ja saatiin myös  ”niskakenossa” katsella osittain yli 2000 vuotta rakentamista ja linnoituksia. Oppaalla oleva Suomen lippu ohjasi kulkuamme väen paljouden keskellä – pysyimme hyvin ryhmässä. Nähtiin vanhoja palatsi alueita ja miten  turisti on nostanut alueen elintasoa kun Jugoslavian sodat on saatu rauhoitettua.

Perjantai aamupäivän ”serpentiininousu” saattoi herättää monille – uusia pelonkin sekaisia elämyksiä – ennen kuin päästiin nauttimaan hyvistä viineistä ja monipuolisesta ruokatarjoilusta  ylhäällä ”vuorikylällä”. Montenegrossa näkyi  ”idän oligarkkien” rahan tulo rakentamiseen – osassa oli betoniraudat ehtineet ruostua työn etenemisen eri vaikeissa – mutta komeita hotellia oli jo noussut tai nousemassa.

Saatiin todeta ja kokea miten rajan ylitys tapahtuu EU-alueelta pois ja takaisin EU:hun. Tuntui olevan ainut ja mieleen jäävä tapahtuma – kuten joskus itärajaa ylittäessä olemme saaneet kokea ketkä sen eri aikoina – eri paikoista on ylittäneet.

Matka antoi uutta muisteltavaa ja saatiin myös yhdessä ollen matkan aikana ”parantaa maailmaa” yhteisiä elämän varren tapahtumia muistellen – joskus vähän kiistellenkin – oloko se niin vai miten? Kiitos yhdessä teimme onnistuneen Kevät matkan. O.K

Oulun K-seniorikerho ry vieraili Oulussa Pörhön Autoliikkeellä 23.3.2019 klo 12.00- 15.00

Kokouksen aluksi Pörhön toimitusjohtaja kauppaneuvos Matti Pörhö piti meille antoisan, napakan ja  valaisevan esityksen – mihin suuntaa autoilu ja sitä ohjaavat tehdyt ja tulevat ympäristö päätökset alaa vie. Hän esitteli erivaihtoehdot – mitä hyvää missäkin tai - huonoa missäkin ”käyttövoima-asiassa” on – hän korosti  jokainen  ratkaisee omien auton käyttö tarpeiden pohjalta millä ”moottoritoiminnalla” olevan ajopelin hankkii. – Pitemmällä aikavälillä siirrytään sähköön – kaasuun – vetyynkin josta tehdään sähköä.

Jokainen vierailija sai mukaansa  Harri Nykäsen toimittaman ROUTATIE  Pörhön Autoliikkeen  60 vuotta ” meilenkiintoisen” historia kirjan – ( kannattaa lukaista  - luvin O.K)

Tilaisuuden käytännön järjestelyitä hoiti Pörhöltä varatoimitusjohtaja Riitta Pörhö ja Jarmo Tikkanen

Maahantuojan K-Auto Oy:n edustajana Lauri Mäkelä piti meille valaisevan esityksen -  Audi sähköautosta – Meille autoliikkeen puolella oli varattu mahdollisuus – nähdä eri versioita  - uusia v.2019 malleja ja varattu koeajomahollisuus  sitä haluaville.

Kerho piti siellä myös varsinaisen kevätkokouksensa – hyväksyttiin v.2018 toiminta ja tilinpäätös ja myönnettiin toimijoille vastuuvapaus v. 2018 toiminnasta kuten toiminnan tarkastaja oli esittänyt.

Kesäkokoukseen on nyt lähdössä 16 henk. Päätettiin vielä yritetään joukkoa kasvattaa – Bussiin sopii ja onhan varmaan monille ainut kertainen ohjattu tilaisuus kesäkokouksen lisäksi tutustua uuteen K-Kampukseen – missä oloissa n.1800 k-ryhmäläistä työskentelee nyt ja tulevaisuudessa – kehittäen ja ohjaten K- yhteisöämme.

Kiitos Matti Pörhölle ja Lauri Mäkelälle esityksistä  - saimme asiaa ajateltavaksemme - kun teemme uusia autohankintoja. Kiitos myös Pörhön väelle jotka oli  meille tilaisuuden järjestelleet käytännöt sujui ja pelasi,  vieraina  meille  jäi tilaisuudesta hyvä ja  lämminhenkinen tapaamistapahtuma mieleen. O.K

Käytiin onnittelmassa MAAKUNTAHERMANNIa kun vietti " toista kertaa 35 vuotta mittariin tulleita juhliaan - tällä kertaa "K-perhepiirissä" kotonaan Paavolassa. Aimon ja Marjatan, luona vietettiin lämmin henkinen "rupatteluaika" yhteistä toiminta aikaa muistellen ja kahvitellen, nauttien ja viihtyen yhdessä ollen O.K

 

 

Oulun K-seniorikerho ry. piti helmikuun kokouksensa 20.2.2019 klo 13.00 alkaen Oulun seurakuntien seurakuntakesksuksessa.
Aluksi kuultiin seurakantayhtymän edustajan (Nieminen) esitys seurakunnan vapaaehtoistyö ja mahdollisuudet toimia vapaaehtoistyössä.
Jatkettiin tilaisuutta omalla kokousosiolla jossa käytiin läpi mm. K- seniorikerhojen Kesäkousta 6-7-8.6.2019 Vantaalla ja Uudella K-kampuksella.
Matkan teemme Oulusta linja-autolla mennen -tullen. Matkaan on sovitettu myös omaa ohjelmaa josta tulee tietoa ilmoittaumislomakkeen kerä lähiaikoina.
Innostusta ja harkintaa matkalle lähtoon tuntui olevan - onhan mm. uuteen K-kampukseen tutustuminen täysin "voi sanoa" ainut kertaista - minkä laisissa oloissa K-ryhmään toimintaa hoidetaan nyt ja tulevaisuudessa. O.K

Oulun K-seniorikerholaisia "toriparlamentti kahvilla 6.2.2019" Pakkanen on lisäävä voimavara meillä, paikalla oli niin paljo että kaikki ei näy kuvassa. Pohdittiin porukalla K-seniorien kesäkokousta ja mitä oheisohjelmaa reissulle kun lähetään " sinne sivukylään Helsingin seudulle" tapaamaan tuttuja ja tutustumaan uuteen K-kampukseen.O.K

Oulun K-seniorikerhory. piti vuoden 2019 1. kokoontumisen 16.1.2019 Aleksinkulmassa. Kokous aloitettiin perinteisesti täytekakkukahveilla - muistaen ed. vuonna täysiä kymmeniä täyttäviä kerhon jäseniä. Puheenjohtaja kertoi mitä on suunniteltu v.2019 toimintaa ja pyysi jäsenistöltä esityksiä toteutusohjelmaan.Puheensorina kertoi että kuulumisia vaihdettiin vilkaasti, O.K

 

 

Oulun K-Seniorikerho ry. vietti v.2018 Pikkujoulunsa 1.12.2018 50 jäsenen joukolla . Ensin katsottiin Oulun Kaupunginteatterilla NÄKÖALA SILLALTA  ja sitten siirryttiin TORIPOLLIISI ravintolaan  jouluruokailuun ja vapaaseen seurusteluun. Kiitos kaikille osallistuneille. O.K

 

 

 

Oulun K-seniorikerho ry. piti sääntömääräisen vuosikokouksensa 21.11.2018 klo 13.00 alkaen Aleksinkulmassa Oulussa. Tehtiin toimihenkilövalinnat v.2019 ja hyväksyttiin toiminta suunnitelma v.2019. kokous aloitettiin kahvittelulla, kokouksen lopuksi pidettiin puheenjohtajan "tietovisa" ja puhuttiin ensivuoden matkoista evästyksenä uudistuneelle matkailutoimikunnalle. v. 2019 toimijat tulee vuoden vaihteessa nettisivuillemme esille. Paikalla 20 henk. O.K

 

 

Oulun K-seniorikerholaiset vietti KESÄPÄIVÄ tapaamisen 22.8.2018 Vaalassa Puheenjohtajamme Reijo Anttilan ja Raija Harvion vieraana, paikalla oli 30 kerholaista. Hallitus kokouksessaan mm- pohti v.2019 matkasuunnitelmia. Raija emäntänä oli loihtinut ja tehnyt meille hyvät syötävät ja monenlaiset kakut kahville. Sää suosi päivää  ja Reijo arvautti meillä, mikä koivulaji ja mikä sen pituus, mikä on männyn ikä ja mitä kasveja löydämme rajatulta alueelta. Raijalla oli kuvia kukista  - niillekin yritimme arvata oikeat nimet.

Kahvin jälkeen heitimme ”nännikumeja rumpuun” – se vasta hauskaa kisaa olikin.

Kiitos Reijolle ja Raijalle, että saatiin viettää kiireetön kesäpäivä yhdessä ollen  – heidän tarjoilun ja ohjelman parissa. O.K

 

 

Oulun K- seniorikerho teki kesäretken 31.7-2.8.2018 ” Savon maalle ja merelle” 30. henkilön ryhmällä

 1. päivä. Tutustuttiin Urho Kekkosen syntymä kotiin Pielavedellä ja Kuopioon opastetulla kiertoajelulla, käyden myös Puijon tornissa – näkymiä ja maisemia ihaillen.
 2. päivä aloitettiin leppoisasti tutustuen Kuopion torielämään kuka mitenkin ja sitten siirryttiin satamaan lähteäksemme Savo-Kainuun kerhon järjestämälle yhteiselle ”OSMO” laivalla tapahtuvaan risteilyyn, laivalla tapahtuvaan ruokailuun ja Alahovin viinitilalla tapahtuvaan tilaviini maisteluun. Laivalla oli Isäntäkerhon henkilöiden lisäksi meitä oli vieraana Turun, Oulun ja Porin kerhojen jäseniä- taisi olla lähes sata henkilöä.
 • Nyt meillä oli aikaa ihailla risteilyn näkymiä ja kuunneltiin ”Savon murteella tapahtuvaa esittelyä ja historiaa reitin varrelta” – Samoin voitiin kiireettömästi jutustella – tavata vuosien varrella tulleita tuttuja- kuulla monia elämän vaiheita ja tilanteisiin tulleita muutoksia. Järjestelyt oli onnistuneet – siitä kiitos järjestävälle kerholle ja kokoontumisen puuhanneille henkilöille kaikissa kerhoissa.
 • Nyt Oulun kerhon henkilöt sai viettää matkan aikana 2 kiireetöntä päivällistilaisuutta- ruokailun ohessa seurustellen ja kuulumisia kertoen.
 1. päivä. Tutustuttiin Olvi OyJ tehtaaseen, konsernin tuotantoon ja historiaan.

– Pois lähdettäessä lounastimme Olvin museon yhteydessä olevassa ruokalassa.

 • Me - ennen kotiin lähtöä saimme kuunnella ansiokkaan esityksen PONSSE OyJ tehtaalla – tuotteen /tehtaan synnystä ja eri kehitys vaiheista ja sen rakentaja Einari Widgrenin toteutuksessa tekemisiin ratkaisuihin – miten PONSSE OyJ on kehittynyt maailman johtavaksi metsäkonevalmistajaksi ja vaihtokonekauppiaaksi – meitä yrittäjinä tai yrittämiselän parissa elämäntyötä tehneenä tämän tapaiset asiat kiinnostivat kovasti.

Kiitos retken järjestäjille ja kaikille mukana olleille – Teimme jäälleen hyvän Kesäretken…O.K

 

Oulun K-seniorikerho ry.

Toukokuun kokous poikkeuksellisella aikataululla

ke 16.5. 2018 Aleksinkulman Pohjansalissa jo klo 10.00 johtaja Jari Saarisen aikataulusta johtuen;

 • hallitus kokoontuu klo 9.00  a.o.  päivänä.
 • Tervetuloa Kuulemaan ja keskustelemaan  ajankohtaista K-ryhmästä.

 

 

 

Oulun K-seniorikerho 27 henkilön voimalla vieraili huhtikuun tapaamisessa 18.4.2018 , Tyrnävällä Matinollin Peruna Oy:n tuotantoon ja toimintaan tutustuen. Tila on K- sopimusperunantuottaja ja pakkaaja , viljelee 13 lajiketta perunaa peltoa on yli 200 ha, josta perunalla on n.100 ha vuosituotanto on 4.000.000 kg perunaa – minkä K-ryhmä pääosin jakelee kauppojen kautta kulutukseen. Jari ja Tiina Matinolli tilan yrittäjät kertoivat ansiokkaasti ja avoimesti miten laatu tehdään, pidetään ja valvotaan koko ketjun alkupäässä. Moni asia aukesi ja miten kehitys on mennyt eteen päin ”peruna-alalla”. Ryhmä esitti hyviä kysymyksiä joihin saatiin valaisevia vastauksia. Kiitos Jarille ja Tiinalle, että pääsimme käymään, sekä mukana olijoille – erityisesti puheenjohtajalle, että suhteillaan järjesti käynnin. Nyt tiedämme mistä ne ”Pirkka” perunat on tulee  syötäväksemme, ja saimmehan peruna pussin mukaankin. O.K katso hyvä esitys asiasta on   www.Matinollinperuna.fi

Jari Matinolli kertoo pakkaustoiminnasta > 5000 kg /tunti kun kaikkipelaa syntyy pakkauksia.

Puheenjohtaja R:anttila kiittää vierailusta ja antaa viirin ja kirjan.

 

 

 

 

Hyvät K-seniorikerholaiset!

Oulun K-seniorikerhon huhtikuun kokoontuminen tapahtuu keskiviikkona 18.4.2018 klo 13.00

Matinollin perunatilalla Tyrnävällä, osoite Matinollintie 5 A, Tyrnävä.

 Kulkeminen itse järjestäen joko omalla autolla tai kimppakyydillä.

Ajo-ohje, ( löytyy myös googlesta karttoineen):

-        Vihiluodon kalalta tielle n:o 8240 Tyrnävän suuntaan (Ängesleväntie)

-        siitä vasemmalle Murrontielle

-        Murrontieltä vasemmalle Matinollintielle

Ilmoittautumiset Lealle ma 16.4.22018 mennessä joko sähköpostilla tai p. 040-541 5012

 Hallitus kokoontuu  Vihiluodon kalaravintolan tiloissa klo 11.30 jatkaen kokouksen jälkeen myös Matinollin perunatilalle.

Tervetuloa mukaan!

puheenjohtaja Reijo Anttila, psta Lea Kjellman

Vuolle opiston ATK:kurssi on päättynyt > Kiitos osallistujille  Kuvassa Rami muistaa Opettajaa kurssilaisten puolesta..

 

 

Hyvät Oulun K-seniorikerholaiset !

Oulun K-seniorikerho järjestää yhteistyössä Matka-Mainion kanssa kesämatkan Pohjois-Savoon ja Kuopioon

ti-to 31.7.-2.8.2018:

-        hinta 327 € /hlö, josta matkatoimisto laskuttaa 250 € / jäsen

-        edellyttää 25 maksavaa mukaan lähtijää

-        hintaan sisältyy:

o   bussikuljetus matkatoimiston laatiman ohjelman mukaan

o   seuraavat tarjoilut: 2 x kahvit, 2 x aamiainen, 1 x lounas,  2 x 3:n ruokalajin päivällinen pöytiin tarjoiltuna

o   pääsymaksut Lepikon Torppa, Puijon torni

o   opastukset Lepikon torppa, Kuopion kiertoajelu n. 2 t.

o   majoitus hotellissa 2-hengen huoneissa (1-hh lisämaksu 76 € / 2 yötä)

Lähtö ti 31.7.2018 klo 7.00 Oulun linja-autoasemalta, josta suunnataan kohti Savoa

-        aamukahvit Kiuruveden korkeudella

-        1. vierailukohde Pielavedellä sijaitseva Lepikon torppa, joka on presidentti Urho Kekkosen syntymäkoti

-        Pielavedeltä matkustetaan Siilinjärvelle Vuorelaan, jossa lounas kylpylähotelli Kunnonpaikassa seisovasta pöydästä

-        lounaan jälkeen opastettu kiertoajelu Kuopiossa

-        majoittuminen Scandic Hotel Kuopioon

-        päivällinen hotellin ravintolassa, ajankohta ilmoitetaan paikan päällä

Ke 1.8.  Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen vapaata ennen risteilyä

-        klo 12.00 Kallaveden risteily, kesto n. 3 tuntia

o   yhteinen lounas Kuopion ja Turun K-seniorikerholaisten  kanssa  risteilyllä

o   vierailu viinitilalle, jossa mahdollisuus viinin maisteluun 5 € / hlö (halukkaat maksavat itse)

-        risteilyn jälkeen vapaata

-         päivällinen hotellin ravintolassa, ajankohta paikan päällä;  vapaata seurustelua Kuopion ja Turun kerholaisten kanssa

-        (linja-auto käytettävissä esim. torille tai satamaan  siirtymistä varten jos niin halutaan)

To 2.8. klo 7.00  aamiainen hotellissa

-        huoneiden luovutus aamiaisen jälkeen

-        n. klo 8.00 lähtö paluumatkalle

-        klo 9.00 vierailu Olvin panimolle Iisalmessa

-        n. klo 12.00 saapuminen Ponsse Oy:lle Vieremälle,  lounas (Raimo hoitaa)

-        n. klo 14.00 lähtö kotimatkalle

-        matkalla kahvit

-        tulo Ouluun n. klo 17.00

Ilmoittautumiset Lealle puh. 040-541 5012 tai e-mail lea.kjellman@gmail.com

perjantaihin 13.4.2018 mennessä

- ilmoittautumisen yhteydessä myös laskutusosoite, matkatoimisto laskuttaa

- ja matkalle mukaan kuvallinen henkilötodistus

- matkan hintaan ei sisälly matkavakuutus, ruokajuomat päivällisellä, muut pääsymaksut ja opastukset?

 

... ja eikun ilmoittautumaan! t. Lea Kj.

 

kokous 21.3.2018

Oulun K-seniorikerho ry. piti sääntömääräisen vuosikokouksen Oulussa , Aleksinkulmassa 21.3.2018
Kokouksen alussa nautittiin perinteiset hyvät pullakahvit. Hallitus oli pitänyt oman kokouksen ennen yleistäkokousta. Kokouksessa Kerhon sihteeri/taloudenhoita Lea Kj. kävi luki laatimansa ja hallituksen hyväksymän v.2017 toimintaa hyvin kuvaavan toimintakertomuksen ja taloustilanteen. Yleinen kokous hyväksyi tilinpäätöksen ja vapautti vastuuhenkilöt, - Toiminnantarkastajakaa ei ollut havainnut asioiden hoidossa huomautettavaa.
Huhtikuun tapaaminen on Tyrnävällä Matinollin Perunatilalla, siitä tarkennin sihteerin tiedotteella. Heinä-elok. vaihteessa suunniteltuun Kuopion kesämatkaa varten sihteeri laittaa jäsenistölle tiedon ja ilmoitusmenettelyn, että ennen seuraavaa kokousta on hallituksella tieto miten se tulee toteutukseen.- tavoite yli 25 matkalle lähtijää.
Kokouksen jälkeen lähdettiin tutustumaan Oulun veturivarikolle PoHRa:n toimintaan, kerhomme jäsen Raimo Nikulaisen "rautatieläisen lakki päässään" opastusti meitä . Oli mielenkiintoinen harrastustoiminta – pitää rautatieharrastajia hyvin ammatinparissa myös eläkeläisenä. Kiitos että pääsimme tutustumaan.

 

Arvoisat K-seniorikerholaiset!

OULUN K-SENIORIKERHON SÄÄNTÖJEN MÄÄRÄÄMÄ KEVÄTKOKOUS

KESKIVIIKKONA 21.3.2018 KLO 13.00 Aleksinkulman Iso-Hansa-kabinetissa.

-        ohjelmassa

o   aloituskahvit ( 2 € / hlö)

o   puheenjohtajan puheenvuoro

 • tammikuun Helsingin kokouksesta terveisiä

o    hallituksen kokouksen terveiset

o   sääntömääräisen kokouksen asialistan hyväksyminen

 • kokouksen puheenjohtajan valinta
 • kokouksen sihteerin valinta
 • v.2017  kerhon vuosikertomuksen esittäminen/varainhoitaja
 • v.2017 kerhon tilien ja tilinpäätöksen esittäminen/varainhoitaja
 • esitetään toiminnantarkastajan lausunto v.2017 tileistä ja toiminnasta
 • v.2017 tilinpäätöksen vahvistaminen
 • päätetään tili-ja vastuuvapauden myöntämisestä v.2017 hallitukselle tai niistä toimenpiteistä, joiden kerhon hallinto ja toiminnantarkastajan lausunto antavat aihetta
 • käsitellään muut hallituksen ja kerhon jäsenten esittämät asiat

o   kesän Kuopion matkan suunnitelmat / Osmo Kuopusjärvi, Erkki Särkelä, Raimo Kauhanen

o   Vierailu VR:n veturitalleille kokouksen jälkeen n. klo 14.00; Raimo Nikulaisen esittely paikasta

 • hhoxx! veturitalleilla ei ole WC:tä!
 • kulkuohjeet ja sovitaan miten mennään
 • varaudu sään mukaiseen  pukeutumiseen

Kahvinkeittovuorossa Auli Pelkonen ja Matti Sauvola, jotka tilaavat kahvipullat Huovisen Leipomolta, Lea tuo kahvipaketin ja kerman.

HALLITUKSEN KOKOUS  samoin Aleksinkulmassa ke 21.3.2018  klo 12.00, kabinetti ilm. paikan päällä

Puheenjohtaja Reijo Anttilan puolesta

Lea Kjellman, kerhon sihteeri

 

 

 

 

 

 

 

 

Oulun K-seniorit "päivittää" 25 jäsenen voimalla omia tietokoneen käyttötaitojaan 2h x10 jaksoa. Kurssiin ohjaa ja tietoa antaa meille Oulunvuolle tiloissaan. - nyt tutustuttiin ja opittiin liikkumaan netin ihmeellisessä maailmassa.

Oulun K-seniorikerho aloitti v. 2018 kokoontumiset 17.1.2018 Aleksinkulmassa. Paikalla oli kolmattakymmentä  jäsentä. Keskusteltiin ja päätettiin alkuvuoden toiminnoista.  Kesäk.2018 tehdään matka Mannerheim oopperaan Ilmajoelle  ja jääkärimuseoon, paikkoja varattu 30 henk.  Lähtijäluettelo taisi muotoa jo kokouksessa huomioiden ennakko ilmoittautuneet,  jatketaan selvittelyä myös kesäretkestä ”Kuopion suuntaan”.

Kokouksessa muistettiin joukostamme  poisnukkuneita  jäseniä   ja tasavuosia v.2017 täyttäneiden  kunniaksi juotiin perinteiset täytekakkukahvit aluksi.

Uusi puheenjohtajamme johdatteli keskustelua  ”kokeneen puheenjohtajan rutiinilla”  toi  kokouksen toimintaan mukaan mielenkiintoisen ” veikkausvisan” – jota päätettiin jatkaa myös seuraavissa kokouksissa  tekijänä ja ideoijana  jatkossa Veijo Tolonen.

Kerhon ”masinoimalle” tietokonekäytön päivityskursille on saatu koottua jäsenistä 25 henkilön ryhmä , minkä opetuksen toteuttaa Vuolle opisto  meille perjantai iltaisin 10x2h.

Seuraava kokous on Aleksinkulmassa  21.2.2018

Kuvia kokouksesta

Juhlalahviatarjoilua valmistellaan

Oulun K-seniorikerho ry 

TOIMINTASUUNNITELMA V.2018:lle

Tammikuu   kk-kokous (kk:n 3. keskiviikko)  ke 17.1.2018 klo 13.00                                                                                                                                                                                              

-  hallituksen kokous ennen jäsenkokousta ke 17.1.2018 klo 12.00

- hallituksen kokouksessa esille tulleet asiat

- matkakohteen esittely

-  v.2017 tasavuosimerkkipäiviään juhlineiden kunniaksi täytekakkukahvit

-  kysely, onko kiinnostusta päivittää/parantaa tietoteknistä osaamista/pankkiasioiden hoitamista => mahdollisuus opetukseen selvitetään => Osmo Kuopusjärvi ja Erkki Särkelä hoitavat

-esitelmävaihtoehdot: Osmo Pyhtinen  / Kespro tai Raimo Nikulaisen rautatiehistoriaharrastus (mikä paikka jos Raimon?)

K-Seniorikerhojen valtakunnallinen kokoontuminen Helsingissä ke 24.1.2018, 2 hlö / kerho osallistuu

- puheenjohtaja ja sihteeri mukaan Oulusta

KOKO VUODEN AJAN: facebook- ja nettisivujen aktiivinen kehittäminen ja esille tuominen kerhon toiminnassa / Osmo Kuopusjärvi hoitaa edelleen nämä asiat

KOKO VUODEN AJAN: - alkaen joulukuu 2017 aloitetaan ”toriparlamentti-turinat ” läpi vuoden tapahtuvaksi 1 x / viikko (ei jäsenkokouspäivänä) keskiviikkoisin klo 10.00; sihteeri lähettää kutsut sunnuntaisin samoin kuin aiemmin kesällä.

- matkailutoimikunnan esitys  matkakohteesta; päätetään Rokuan retkestä ja siihen ilmoittautumisjärjestelyt

Helmikuu

- hallituksen kokous ke 21.2 .2018 klo 12.00 Aleksinkulmassa

Kk-kokous  keskiviikkona 21.2.2018 klo 13.00 Aleksinkulma

Esitelmä; tammikuulta siirtyvä vaihtoehto Pyhtinen/Nikulainen

Helsingin kokouksen terveiset/ puheenjohtaja

Rokuan retki / kustannukset / kerhon tuen osuus

Tietoteknisen koulutuksen käynnistäminen (mahd. jo tammikuulla)

-   tietokoneet, älypuhelimet, pankkiasiat, kuvien tallennus jne.

- tilinpäätöksen käsittely ja allekirjoitukset => aineisto toiminnantarkastajalle

-          matkailutoimikunta alkaa selvittämään pikkujouluasiaa

-          päätös  tammikuulla esitellystä matkasta ja ilmoittautumisten järjestäminen

Maaliskuu   kk-kokous, kk:n 3. keskiviikko 21.3.2018  klo 13.00                                                                                                                                                                                            

Hallituksen kokous ennen sääntömääräistä kokousta klo 12.00

Sääntömääräinen kevätkokous

- v.2017 tilinpäätöksen esittely, toimintakertomus v:lta 2017

- toiminnantarkastajan lausunto tilien hoidosta

-toimijoiden vastuuvapauden käsittely

- esitelmä / puheenjohtajan esitys tai

-  Marttaliitto ja ikäihmisten ruokailusta tietoa / vinkkejä

kertojana  Madekosken Martat Marja-Leena Pirkola

-  (tai Vaalassa Raija Harvio?)

- valmistetaanko samalla ruokaa???

Huhtikuu    kk-kokous kk:n 3. keskiviikko Aleksinkulma ke 18.4.2018  klo 13.00                                                                                                                                                                                  

- ulkoiluretki Rokualle  (Aleksinkulma peruuntuu jos retki toteutetaan)

- majoitus Rokuan kuntoutuskeskus, testi-illallinen Rokuanhovissa esim. pikkujoulua ajatellen

Toukokuu  kk-kokous Keskolla , miten joht. Saariselle sopii                                                                                                                                                                                                

Hallitus kokoontuu n. tunti ennen Saarisen tilaisuutta

-  puheenjohtaja sopii päivän

- tutustuminen Keskon uusiin tiloihin

 1. 2019 ALEKSINKULMAN tilavaraus!/puheenjohtaja hoitaa                                            

Kesä- heinä-elokuu        ei kk-kokouksia kesä-heinä-elokuulla

-  Hallituksen kokous heinäkuun lopulla toriparlamentin yhteydessä, varmistetaan / päätetään syksyn tapahtumista

Kesäteatterikäynti

- Suomussalmen kesäteatteri; majoitus Kiannon Kuohut

- mikä on kerhon tuen osuus?

- odotetaan tietoa mitä ohjelmassa kesällä 2018, päätös sen jälkeen

-  toriparlamentteja  jatketaan;  keskiviikkoisin  6.6.2018  alkaen  klo 10.00 Toripolliisin läheisyydessä kokoontuminen

-  sihteeri lähettää kutsut viikoittain sunnuntaina tekstiviestillä tai/ ja sähköposti

-    sisävesiristeily esim. Saimaalla / Kuopio –Savonlinna; matkailuryhmä selvittää; mukaan opastus matkan nähtävyyksistä ja maisemista (vaihtoehto Suomussalmen kesäteatteriretkelle?)

- Elokuun loppupuolella sieniretki/kasvillisuusluontopolku/tms. Vaalassa Reijo Anttilalla ja Raija Harviolla

- ohjelma ja ajankohta  tarkentuu alkukesästä

Syyskuu     Kk-kokous kk:n 3.  ke 19. 9.2018 klo 13.00  Aleksinkulmassa                                                                                                                                                                         

Hallituksen kokous   ennen kk-kokousta ke klo 12.00

Kk-kokouksessa hallituksen kokouksen asiat, kesän kuulumiset, matkaterveiset

-  esitelmä / puheenjohtaja selvittää

-  päätös pikkujoulusta ja kerhon tuen määrästä

-  jätteenpolttolaitokseen tutustuminen ent. Kemiran alueella?

Lokakuu     Kk-kokous kk:n 3.keskiv._17.10.2018  klo 13.00 Aleksinkulmassa                                                                                                                                                                 

- hallituksen  kokous   ennen kk-kokousta klo 12.00

-   hallituksen kokouksen terveiset

-   v.2019  asioiden valmistelua syyskokousta varten

-  esitelmäaiheita / puheenjohtaja selvittää

- v. 2019 toimintasuunnitelman ja talousarvion käsittely

-  toimijavalintojen valmistelu v.2019

SOTE-asia kiinnostaa, jos päätöksiä/tietoja on => esitelmää /tiedotusta aiheeseen liittyen

Marraskuu                                                                                                                                                                                                     

sääntömääräinen syyskokous; päivämäärä avoin

- toimitsijavalinnat v:lle 2019

- toimintasuunnitelman  ja talousarvion vahvistaminen  v:lle 2019

pikkujoulu, matkailutoimikunnan  esitykseen perustuen,

paikka ja   päivämäärä auki; onko Rokuanhovi sopiva ?

Joulukuu    ei kokousta, Joulurauhaa !                                                                                                                                                                      

Hallitus voi tarvittaessa tehdä suunnitelmaan muutoksia ja / tai lisäyksiä, mikäli taloustilanne antaa siihen mahdollisuuden.

Oulun K-Seniorikerho Ry. vietti   1.12.2017 25 vuotisen toiminnan juhlakokouksen  Oulun teatterilla

Paikalla oli 59 kerhonjäsentä.

Ensin katsottiin teatteriesitys  RAUTATIE  teatterissa,  sen jälkeen siirryttiin Teatteriravintolaan juhlavuosikokoukseen  ja yhteisen taipaleen muisteloihin. Kokouksessa uusittiin  sääntöjä,  valittiin v.2018 toimijat kerholle. Hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio v 2018. Laulettiin joululauluja  Kallen johdolla ja nautittiin monipuolinen pikkujouluateria  - puheensorina kertoi, että viihdyttiin  yhteisessä tapaamisessa – muisteltiin mitä yhdessä on vuosien varrella tehty.

Raimo Kauhanen luovuttaa ja Reijo Anttila vastaan ottaa

Toimijat muutokset tulee vuoden vaihteessa.

Kokouksen työjärjestys esitys > vuosikokous  2.12.2017

 1. Kokouksen avaus
 2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja                                                                                                                                                           
 3. Valitaan kokoukselle sihteeri
 4. Valitaan pöytäkirjan tarkastajat 2kpl
 5. Valitaan ääntenlaskijat 2kpl
 6. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 7. Hyväksytään työjärjestysehdotus
 8. Hyväksytään Oulun K-seniorikerhon sääntömuutosesitys (liite)
 9. Valitaan Oulun K-seniorikerholle puheenjohtaja v. 2018

     -     Hallituksen esitys Reijo Anttila

 1. Valitaan Oulun K-seniorikerholle hallitus v.2018

      -    Hallituksen esitys. Aarno Manninen, Maija Uusijärvi-Haipus, Raija Harvio, Erkki

           Särkelä, Lea Kjellman, Raimo Kauhanen

 1. Valitaan Oulun K-seniorikerholle varapuheenjohtaja v.2018

                      -                     Hallituksen esitys, Erkki Särkelä

 1. Valitaan Oulun K-seniorikerholle hallituksen varajäsenet kaudelle v.2018

-           Hallituksen esitys, Veli Karvinen, Veijo Tolonen, Veikko Hirvonen, Teuvo Koskela, Pekka Kauppi, Jukka Tallqvist

 1. Valitaan Toiminnantarkastaja ja hänelle varahenkilö v.2018

                      -                     Hallituksen esitys, Mikko Kemilä ja varalle Jouko Huttunen

 1. Vahvistetaan kerhonjäsenmaksu v.2018 ja maksuaika

                      -                     Hallituksen esitys 10€/vuosi ja maksu maaliskuu 2018

 1. Käsitellään ja hyväksytään Toimintasuunnitelma v. 2018

                      -                     Hallituksen esitys

 1. Käsitellään ja hyväksytään Talousarvio v. 2018

-                     Hallituksen esitys

 1. Valitaan matkailu- ja liikuntatoimikunta v. 2018

-           Hallituksen esitys, Osmo Kuopusjärvi, Veli Karvinen, Raimo Kauhanen ja matkailuasiamies Erkki Särkelä

 1. Valitaan ja hyväksytään Tarjoiluryhmät v. 2018

                      -                     Hallituksen esitys

-                     1. ryhmä, Helga Schroderus, Erkki Lappalainen

-                     2. ryhmä, Alli Hiltunen, Eeva-Liisa Koskela

-                     3. ryhmä, Auli Pelkonen, Matti Sauvola

 1. Muut asiat

                      -                     Jäsenten esittämät

-                     Muistellaan kerhon 25- vuotista taivalta

 1. Kokouksen päättäminen

Liite 1.12.2017 olevaan vuosikokouskutsuun

OULUN K-SENIORIKERHO Ry:n  YLEISELLE KOKOUKSELLE PÄÄTETTÄVAKSI.

                      Kerhon hallitus esittää, että sääntöjen 8.§ muutetaan kuulumaan

 1. Hallitus

Kerhon asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vuosikokouksessa valitut puheenjohtaja, kuusi varsinaista jäsentä (6) jäsentä, joista vuosikokous valitsee varapuheenjohtajan sekä (6 ) kuusi varajäsentä hallitukselle.

- Hallituksen jäsenen ja varajäsenen  toimikausi on kolme (3) tulevaa  kalenterivuotta, alkaen valintaa seuraavan vuoden alusta.

- Vuosittain on erovuorossa on kaksi (2) hallituksen jäsentä ja kaksi (2) varajäsentä.1.kerralla hallitus arpoo olevan hallituksen ja varajäsenten  erovuoroisuusjärjestyksen.

- Sama henkilö voidaan valita uudelleen, puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajaksi, hallituksen jäseneksi tai varajäseneksi kun edellisestä jäsenyydestä on kulunut (1) vuosi.

- Hallitus valitsee sihteerin ja rahaston hoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt.

- Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii.

- Hallitus on päätösvaltainen kun  vähintään sen jäsenistä neljä ( 4 ), puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan luettuna on läsnä. Äänestykset ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokousta johtavan puheenjohtajan ääni, vaaleissa arpa.

Oulun K-seniorikerho kokoontui 18.10.2017 Aleksinkulmassa Oulussa .

Hallitus teki yleiselle Joulukuun kokoukselle 1.12.2017  esityksiä. mm. Toimintasuunnitelma ja toimihenkilöesitykset v.2018 ja minne suunnataan v.2018 yhteinen matka ja miten pidämme vireyttä yllä omassa toiminnassa.
Yleisessä kokouksessa kuultiin OSAO:n projektipäällikkö Leena Raitalan esitys /K2K -kaveri kaverille- toiminta.

Heillä on halu saada uusia toimijoita tähän toimintaan > tavoitteena opintojen keskeytymisen ennaltaehkäisy. Tämä on uutta toimintaa Suomessa. Toiminnassa on tällä hetkellä 44 opiskelijalla kaveri, 29 vapaaehtoista aikuista on jo lupautunut kaveriksi kaverille. OSAO perehdyttää halukkaiksi ilmoittautuneet henkilöt ennen toimintaan osallistimista ja etsii mahdollisimman sopivan opiskelijakaverit heille. asia tuntui kiinnostavan ja mukana oleville jaettiin ilmoittautumispaperit kirjekuorineen > tietoa asiasta on myös "nykyajan makaisesti" OSAO sivuilla.www.osao.fi/k2k

Kerhomme jäsen Antti Kuivalainen piti  "Vuoden teemaan" hyvin sopivan esityksen Suomi 100 v Rauhanturvaajat / Kriisinhallinta 60v. ja Antin omasta  rauhanturvausmatkasta on kulunut  50v. - oli mielenkiintoinen ja asiaa avartava  esitys, siitä porukan kiitos Antille, että on rakentanut meille  hyvän esitys kokonaisuuden.
Seuraan kerran tapaamme 1.12.2017 Oulun kaupungin teatterilla, Juhani Ahon Rautatie näytöksen katsoen. Sitten  siirrymme pitämään Kerhon 25 v juhlavuosikokoukseen (mistä esityslista/ ohjelma  tulee jäsenille erikseen.) Teatteriravintolaan ja lopuksi nautimme juhlaan kuuluvan  jouluaterian  yhdessä. netiin kesäkokousnetiin kesäkokous