Oulun K-Seniorit Irlannissa. 1-6.9.2017

with Ei kommentteja

Oulun K-seniorit ry teki 1- 6.9.2017 Tutustumismatkan Irlantiin, mukana 24 henkilöä. Matkasta teki onnistuneen hyvät  kohde valinnat ja asiaan paneutunut, olot ja olosuhteet tunteva, koko matkan ajan mukana oleva opas sekä hyvä matkaseurue – ”kiire tai kiirehtiminen oli jätetty kotiin” Nähtiin ja kuultiin asioita joita ei olisi voinut tiedostaa jos ei ollut mukana.

Käytiin mm. Kerryn suomaiden perinnekylässä 1700 -1800 luvulta, oli turveasumuksia, rakennuksia. Turpeennostajan, sepän asunnot, asuinrakennus ja eläinsuoja yhdistelmä, työmiehen mökki, Katontekijän asumus ja työponeja joilla turve siirreltiin suolta. Saatiin tietoa miten eroaa, Peittosuo, Kohdesuo ja Mutasuo Irlannissa. Tutustittiin  kupolimaiseen Turvekirkkoonkin. Kuultiin  maan asuttamisen eri vaiheista  ja valloituksien aiheuttamista muutoksista maan asumisessa.

Saatiin nähdä lammaskoirien työskentelynäytös ( ne teki työn ei haukkuen vaan tuijottaen kuten sudet) isäntä käskytti erilaisilla ääntelyillä ja kertoi meille erilaisista maassa olevista lammasroduista ja niiden käytöstä eri tuotantoihin.

Käytiin ja pysähdyttiin Eu:n läntisimmällä rannikolla Atlantin aaltoja ihailemassa – miten ne vaahtosi rantautuessaan ” Amerikasta”. Oltiin  Ring of Kerry maisemaretkellä, Dinglen niemimaalla, kalastajakylässa. Retki Belfastiin – nähtiin ne uskomattoman korkeat raja-aidat ja portit kaduilla – millä mm. eriuskoiset on pidetty erossa menneinä vuosikymmenimä – nyt hän siellä on elä rauhallista yhteiseloa, oli turvallista liikkua.

Titanic museo ja turmassa menehtyneiden nimiluettelot  – puhutteli ja pysäytti vielä 100 v. jälkeenkin, Löysimme luettelosta suomalaisiakin nimiä.

Tutustuttiin myös GUINNESS oluen  valmistukseen ja annosteluun – olihan se eräs maailman eniten matkaajia pysäyttävä kohde.

Teeling viski viskitislaamo meidät otti vastaan tehtaan vanhaherra kertoen aloituksesta ja kasvusta nykykokoon – tehtaalla tislataan yli 500.000 litraa viskiä vuodessa.Opastettu kierros kertoi erivaiheet ja lopuksi saatiin maistella Teeling viskiä.

Ennen kotiin lähtöä nautittiin lounas kuuluisassa Nancy Hands pubissa, joka on peräisin viktorian ajalta. Siis matka päätettiin ruokaillen tunnelmallisissa puitteissa Irlannissa.

Hyvät Irlannin matkaajat !

Teimme hienon matkan kauniiseen ja mielenkiintoiseen maahan.

Matka oli yksi parhaista matkoistani ja parhaaksi muistokseni jää

matkakumppaneideni ystävällisyys ja avuliaisuus, josta lämmin kiitos teille kaikille.

Ystävällisin terveisin  Antti Kuivalainen  happiviiksien kera.