Oulun K-seniorikerho ry. Jäämeren kierros 30.8 – 3.9.2016

with Ei kommentteja

Oulun K-Seniorikerho ry.

Jäämeren kierros 30.8 – 3.9.2016 meitä oli matkalla  32 + 1 osallistujaa
Matka tapahtui bussilla Oulu- Rovaniemi- Saariselkä – Inari –Sevettijärvi –  Näätämö – Norjassa suomalaisasutus Pykeija – Vadsö – Norjan Tenojoen vartta Karasjoelle – Kautakeinoon – sieltä takaisin Ouluun.
Tutuimme Inarissa Siidaan  2,5 tuntia (tuntui ettei sekään aika riittänyt ) – meillä oli hyvä opas Irja Jetremoff mukana aina Norjan puolelle asti .- Antoi monipuolisen tiedon saamelaisten elämästä -asiantuntemuksella.
Näätämössä K-kauppias tarjosi meille Pirkan päiväkahvit ja me ostimme sitä norjalaisten herkkua ”grillikylkeä” – emme pettyneet –  hyvää oli.
Pykeijassa ruokailimme – palvelun saimme suomenkielellä – kertoi heidän tulleen 1860 luvulla Iistä. – Oli ylpeä suomalaisista sukujuuristaan ja kielen hallinnasta.
Ohjelma oli sopivan väljä – Meille senioreille – oli pystytty jättämään se kiire ja kiirehtijät pois seurastamme.
Meillä oli ryhmässä Mikko mukana, jolla on ollut tavoitteena uida yli 200 joesta maailmassa – kasassa oli 196 suoritusta – kertoi toiveensa olevan saada tällä retkellä 200 täyteen – se sopi meille – Ennen Kautakeinoa Mikolle tuli 200 suoritusta täyteen (Kuvat todistaa). Kertoi olevan suoritukset jo mm. Rein, Tonava, Moskova, kiinan ja japanin jokia, tornion- ja Oulujoki jne.Pisin ylitys n. 1km.yhteen suuntaa.
Kautakeinosta tulla höllötimme kotia kohti. Oloksella ruokaillen ja Tornionjoen Kukkolankoskella katsoimme lippoamista ja kahvittelimme siellä. – Illalla kotona saunaan ja omaan sänkyyn nukkumaan.
Ei tullut aika pitkäksi – kun oli hyvä porukka – aloimme miettiä minne ensi vuonna matkataan muualle kuin K-seniori tapaamiseen Ikaaliseen.

jaarenmatka-kuva-kooste